SORTIMENT

I våra växthus har vi ett brett sortiment av vårblommor och sommarplantor. De flesta odlar vi själva från frön eller sticklingar. Plantorna får växa i låga temperaturer och i naturligt dagsljus utan att stressa fram tillväxten. Detta ger kompaktare plantor och minskar risken för skadedjur och sjukdomsangrepp.

Förutom växter säljer vi kvalitétsjord och näring från Emmaljunga torv samt ett urval av krukor och andra tillbehör.
Försäljningen riktar sig främst till privatkunder, men även du som företag är välkommen att handla hos oss. Vid större order kontakta oss så hjälper vi dig.

VÅR

Under tidiga våren erbjuder vi stor- och småblommiga penséer. Dessa har vi odlat fram i låga temperaturer sedan i oktober året innan. Du hittar den nyare penséen Frizzle Sizzle i vår odling. Sortimentet kompletteras med andra köldtåliga växter så som lökväxter, ranunkel, gyllenlack, murgröna och gräs i olika former.
Trendig dahliaknöl och sättpotatis från Larsviken finns också att hitta i butiken på våren.

penséplantering
SOMMAR

I början på maj fylls våra försäljningsväxthus av en stor mängd sommarblommor, de allra flesta odlade på plats. Sorterna är noggrant utvalda för högsta kvalité och vi är särskilt stolta över våra pelargoner. Vi odlar grönsaksplantor från frö. Du hittar bl.a. tomat, gurka, zucchini, chili, paprika, sallat, kronärtskocka och självklart alla sorters kryddväxter. För vad vore en trädgård utan ätbart?

Printannonsbild Lovéns sommar -23 ev. webb
HÖST

I september drar vi igång försäljning av höstblommor till både inne och ute. Vi skapar fina planteringar som passar att ge bort i present. Sättvitlök och vårblommande lökar i lösvikt finns att hitta. Inför Alla helgona helgen skapar vi våra egna gravdekorationer och du hittar granris i bunt. Vi sätter en personlig prägel på vår gravsmyckning, och du som kund har möjlighet att påverka hur din gravdekoration ska se ut.

Höstblommor ljung alunrot silvergirland julros
JUL

I november när advent närmar sig hittar du försäljning av julblommor, kransar, vintergrönt i bunt och så småningom julgrupper till jul. Allt skapar vi på plats för hand. Vid överenskommelse kan vi anordna kvällskurser för t.ex. kransbindning eller julgruppskväll för mindre grupper runt 10 pers. Mejla oss loven@halmstad.net för offert.
Passar både företag och privatpersoner.

DSC_3926 artic nymph annons -22 lovéns trädgård

Varmt välkommen till oss på Lovéns!

LOVÉNS TRÄDGÅRD | Stenstorpsvägen 18 | 302 30 HALMSTAD
Telefon: 035-213229, 0722198943 | loven@halmstad.net

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.